Buď silný a odpusť

Buď silný a odpusť

Divadelná inscenácia

Dňa 8. novembra sa v divadelnej sále Kultúrneho domu Ružinov v Bratislave, konalo divadelné predstavenie bulharskej hry Buď silný a odpusť, ktoré patrilo k výročnému Festivalu bulharského umenia. Autorka a režisérka hry je Diana Kavak. Účinkovali Vasko Pavlov a Diana Kavak.

2.jpg

Inscenácia predstavuje dvoch divadelných hercov, ktorí zostanú bez práce na ulici. Je to pre nich nová skúsenosť, ktorá zo sebou prináša nové obzory na prejavenie sa a prežitie. Veriac, že dobro vždy zvíťazí, sa rozhodnú čeliť týmto výzvam a s dávkou fantázie pretvoria svoju verziu histórie divadla, ktoré vzniklo na ulici pri oslavách boha Dionýza. Je to smutná, ale aj poetická hra o začiatku a konci, o nezamestnanosti a nádeji, o pocite byť potrebný aspoň pre jedného človeka, o pesimizme a bezvýchodiskovej situácii.

3.jpg

Diana Kavak je režisérka a herečka, ktorá dlhodobo študovala a pracovala v Ríme. Napísala divadelnú hru Buď silný a odpusť, pri ktorej sa inšpirovala dielom bábkoherca, rodáka z Kjustendilu, Keď klauni plaču. Divadelná inscenácia mala premiéru v Ríme, Sofii a Plovdive.

 

4.jpg
BIBLIOTÉKA 2017

BIBLIOTÉKA 2017

Folklórny koncert s workshopom skupiny Etnolika

Folklórny koncert s workshopom skupiny Etnolika